Sunday, July 20, 2014

Biskut kelapa badam

Resepi ni saya olah dari resepi biskut kelapa Noraini Satar yg dishare group KUIH MUIH DAN MAKANAN TRADISIONAL MELAYU. 

BISKUT KELAPA BADAM

Bahan A

1  cawan mentega (saya guna 250 gm)
1 cwn gula halus,
2 biji telur.kuning
 sedikit paste pandan dan  pewarna hijau

Satukan bahan di atas dan putar hingga kembang..

Masukkan
¥¥¥¥¥¥¥

Bahan B

 1 cawan kelapa kering
1/2 cawan serbuk badam
 1cwn tpg beras
1cwn tpg jagung 

gaul sebati.
¥¥¥¥¥¥¥

Bahan C

Tepung gandum secukupnya

Akhir sekali, masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit sambil uli sampai jadi doh lembut dan mudah diterap dengan acuan.
Canai doh 1/2 inci tebal dan terap dengan acuan pilihan dan letak hiasan ikut citarasa.
Bakar pada suhu 160°C selama 15 - 20 minit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...