Wednesday, July 23, 2014

Biskut kelapa bijan

Resepi biskut kelapa bijan

2 cawan tepong ubi
2 cawan tepong jagung
2 cawan tepong gandum
1 sk baking powder
(Ayakkan)
2 cawan gula halus
2 cawan bijan (sangai)
100 gm kelapa kering (sangai) 
500 gm mentega
2 biji telor gred A (kalau guna telur saiz kecil kurangkan sedikit tepung gandum)

 Pukul gula, butter, telur hingga kembang...dah sebati masuk kan tepung2 yg di ayak tadi, bijan dan kelapa ..uli jadikan doh, perap 30 minit...dan bole lah di terap....
setelah di terap, sapukan putih telur dan tabur hiasan di permukaan biskut sebelum di bakar...bakar dlm oven 20 minit api atas bawah..kepanasan 160°C...sekian selamat mencuba...( utk warna ikut suka la ya..nak warna apa..yg puan2 suka...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...