Tuesday, October 4, 2016

Fettucine goreng bersama baby spinach dan cendawan


Pasta ringkas menu sarapan pagi. Dihidangkan dengan minuman penuh khasiat dan kebaikan, Susu Dutch Lady Farm Fresh. Pilihan ummi bijak macam saya.....😄😄😄😄. Kalau kita tengok ramai orang tak mendapat bekalan nutrisi yang seimbang untuk keperluan harian tubuh badan merekakan....tu yang sakit sana, sakit sini.....lengoh sana, lengoh sini. Kenapa camtu???? Pemakanan tak seimbang..... Pengambilan makanan yang tak berkhasiat.... Tak suka minum susu!!!!!


Tak cukup minum dirumah, ke sekolah pun saya bekalkan dengan susu ni. Nak tahu kenapa???
Susu ni baik untuk membekalkan keperluan nutrisi harian. 2 hidangan sehari cukup untuk memenuhilah keperluan tu. Satu hidangan waktu pagi tu boleh bekalkan 200mg kalsium.....wahhhhhh hebatkan. Jom minum susu.


Fried fettuccine with baby spinach and mushroom

1 paket fettuccine - rebus ikut arahan dipaket
15 ekor udang sederhana
1 paket baby spinach
1 paket cendawan butang
5 ulas bawang putih - cincang
1 biji bawang besar - cincang
1 sb chili flake
Minyak zaitun untuk menumis

Tumis bawang2 hingga naik bau dan keperangan. Masukkan chilli flake dan cendawan. Gaul rata. Biarkan seketika. Masukkan udang dan masak hingga berubah warna.

Kemudian masukkan pula pasta. Gaul rata. Perisakan dengan garam secukup rasa. Akhir sekali masukkan baby spinach dan gaul sebati. Masak hingga spinach layu. Sedia dihidangkan.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...