Friday, August 19, 2016

Mulberry and banana smoothie


Pepagi lagi anak-anak dah sibuk nak buat smoothie sendiri. Sejak dua menjak ni, ummi izinkan diorg guna blender sendiri untuk buat shake la, fruit juice la, pantang nampak buah-buahan yang mudah dikisar, ada jer la idea diorg nak kisar.

Semalam untie puspa singgah ke rumah, macam biasa tak pernah dengan tangan kosong. Ada jer buah tangan yang dibawanya. Alhamdulillah....moga berganda2 rezeki untie puspa Allah balas. Semalam buah tangannya pisang, ermmmm apa lagi budak2 ni. habis sesikat dijadikan smoothie. Pagi2 ni sambil ummi siapkan sarapan, sibuk pulak diorg minta izin nak buat lagi dengan pisang yang masih berbaki. Ummi izinkan ajer, dan suggest campurkan dengan mulberry yang tengah ranum dalam pasu depan rumah tu. Selain warna yang lebih menarik, rasanya pun lagi lazat....lemak, masam2 manis gitew...


Mulberry and Banana Smoothie by anak2 syurga ummi
(Jumlah bahan ikut citarasa yer, takde sukatan)

Pisang berangan masak
Mulberry
Susu segar
yogurt tanpa perisa
Gula perang atau madu secukupnya
Ketul ais

Kisar semua bahan hingga lumat dan hidangkan.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...