Friday, April 4, 2014

Lempeng kelapa pandan

Ini la satu lagi menu berasaskan pandan....sedap dimakan dengan macam2 pencicah pilihan....sambal bilis.....kuah durian....blueberry jem....maple syrup....chocolate sauce....susu pekat.....apa lagi..... semua pun boleh ikut citarasa masing2....
Ini letak susu ngan blueberry filling

Yang ni plak maple syrup ngan choc source...pilih jgn tak pilih....

Bahan2nya

2 cawan tepung gandum
1 cawan kelapa parut
3 cawan air pandan
1 biji telur
1 sk garam
------
Satukan semua dalam mangkuk. Adun sebati. Panaskan kuali leper. Letak sedikit minyak masak.
 Tuangkan sesenduk adunan dan ratakan
Biarkan sampai masak. (Warna dia nanti berubah). Kalau nak garing skit biar lama skit.....

Angkat dan hidangkan dengan pencicah pilihan....
Yumyumyum......pilih jer nak mkn dengan aoa......semuanya dapdapdap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...