Monday, April 13, 2015

Sloppy joe

Lama dah simpan hasrat nak masak sloppy joe nih....akhirnya malam tadi tertunai jugak....siapkan untuk sarapan pagi...dengan homemade bun......

Untuk sloppy joe ni, saya rujuk beberapa resepi....yg utamanya resepi dari food.com nih la....

http://www.food.com/recipe/my-familys-favorite-sloppy-joes-pizza-joes-63689

1lb ground beef (daging saya cincang sendiri - beli daging pejal segar kat pasar dan cincang guna food processor) 
2 -3 stalks celery, chopped
Saya tambah capsikum dan karot yg di potong dadu
1 onion, chopped
1 (8 ounce) can tomato sauce (saya guna 3 biji fresh tomatoes, chopped)
1⁄4 cup ketchup
1⁄4 cup barbecue sauce (your favorite)
1 tablespoon firmly packed brown sugar
1 teaspoon dry mustard (kat supermarket ada jual)
salt and pepper
1 tablespoon Worcestershire sauce (saya tak letak)
1 tablespoon vinegar

DIRECTIONS

In a large skillet, brown ground beef, celery and onion. Stir in remaining ingredients, simmer covered, 15-20 minutes, stirring occasionally. If Joes appear too'loose', leave cover off and let moisture evaporate. Cook until it's the consistency you like for serving on toasted buns, with french fries and cole slaw.


Nak makan camtu jer pun boleh atau letak sos pilihan....kalau rajin taburkan bawang besar cincang....sedap woooo....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...