Saturday, April 25, 2015

Sweet apricot lamb ribs

Lama order rib kat kedai borong daging tu....berbulan dah....ingatkan dah tak dapat tapi rupanya bendanya dah lama ada si harun tak ingat nama nak cari kat hp tak jumpa....kebetulan jumpa si harun kat pasar baru la tahu bendanya dah lama ada kat kedai....
Lamb ni saya hidang dengan fresh salad dan fresh french loaf....kiranya western habis la lunch kitorang arini....
Sweet apricot lamb ribs
Ingredients
1.5kg Lamb ribs
1/3 Cup (90ml) Nando’s PERi-PERi Sauce
3 Tbsp Olive oil
6 Tbsp Apricot jam (kali ni saya ganti dengan madu)
6 Tbsp Water
Coarse sea salt and black pepper to rub
Cooking Instructions
Preheat oven to 180˚C. Use a sharp knife to make a few nicks across the fat side of the meat. Rub salt and pepper over the fat and in-between nicks. Heat olive oil in a large griddle pan, place meat fat side down, and brown for 3 minutes on each side. 
Remove from heat and transfer to an oven proof dish or baking tray. Mix apricot jam, water and Nando’s PERi-PERi Sauce and pour over ribs. Place the ribs in the pre-heated oven and roast for 45 minutes to 1hr, 15 minutes. 
Baste ribs frequently with the sauce in the bottom of the dish. Serve with baked potato wedges and a side salad.
- See more at: http://www.nandos.co.uk/sauces-and-recipes/recipe/1026#sthash.UxzKub4x.dpuf
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...