Thursday, March 24, 2016

Prata Wraps


Hari minggu aritu punya cerita. Tengahari dah pekena nasi ayam super special ZLC (resepinya klik di sini). Malam baki ayamnya tu saya buat prata wraps pulak. Nasi yang dimasak tinggal sikit. Nak masak lain malas pulak. Senang cerita. Suka pulak anak2.....saya letak cheese cheddar, cream cheese, hirisan kobis dan tomato. Bawang tak letak untuk anak2 sebab diorang tak suka. Yang sulung siap request nak bawa bekal besoknya.....

Mudahkan....cara lain untuk menikmati roti prata.....

Prata Wraps ZLC

Roti prata segera (saya guna jenama kawan)
Hirisan daging ayam (yang telah dimasak - goreng @ bakar) - saya guna  ayam bakar - nak guna lamb atau daging lembu yang dah dibakar pun boleh....saki baki bbq dan lauk
Tomato potong kiub
hirisan daun salad atau kobis
Karot dipotong lidi (kalau suka)
Hirisan bawang holland
Cream cheese
Hirisan Keju cheddar

Masak prata dikedua2 belah. Kemudian letakkan bahan2 di atas dan lipat prata.....dah siap boleh la makan....kalau suka nak tuang sos...mayo...mustard pun boleh.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...