Monday, October 14, 2013

Nasi beriani pakistan ayam dan kambing utk jemputan takbir raya aidul adha

Menu nasi beriani pakistan ni saya buat untuk tetamu yang datang bertakbir malam raya haji tahun nih. Saya buat dua jenis lauk memandangkan ibu tiri saya tak berani makan kambing setelah ada masalah jantung. Resrpi boleh refer kat n3 di link kat bawah yer......

http://zulfadreamland.blogspot.com/2013/09/nasi-beriani-pakistan.html?m=1

Kena baca betul2 resepi dan step penyediaan yg berjela tu yer...kali ni saya masak kentang dengan lauk sekali supaya lebih terasa.

Ni lauk kambing tengah masak...

Dah siap2 susun dan ready untuk ditutup foil dan masukkan dalam oven...

Dah siap gaul...lauk kambing....
Ni lauk ayam....dah gaul separuh jalan baru teringat nak snap gambar....pewarna kuning dah habis jadi guna la kaler oren...safron aka zafran adinda tak sempat nak belikan sebelum balik malaysia....kat bahrain n saudi murah skit....tu yg kirim...tapi tskde rezeki....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...