Inspirasi dari citarasawan. Satu bancuhan sikit jer dapatnya.
Baunya sungguh menggugat iman org2 yg berpuasa....huhuhu...
Bahan A
125 gm mentega
50 gm gula ising
1 biji kuning telur
1 sk coklat emulco (saya ganti 1/2 sk serbuk koko)
Bahan B
120 gm tepung gandum
25 gm tepung jagung
25 gm tepung kentang (saya ganti tepung jagung)
10 gm susu tepung
50 gm coklat urai
Hiasan : Coklat chip (saya ganti dengan manik love atas permintaan anakanda)
-------
Pukul mentega dengan gula hingga berkrim. Masukkan kuning telur dan coklat emulco. Putar hingga sebati.
Masukkan ke dalam bahan B dan uli hingga sebati. Picitkan atas dulang yg telah dilenser margerin/shortening menggunakan nozel bintang atau biskut dahlia.
Hias dengan coklat chip. Bakar pada suhu 160°C selama 20-25 minit.
No comments:
Post a Comment