Saturday, June 15, 2013

Kek belacan capucino

Buat kek kukus ni jarang meragam. Lembut tekture kek ni dan bila jer bukak foil tu....ermmmmm harumnya bau dia....tak sabar nak makan. Tq mummy ryan's kitchen sbb share resepi nih...tak sia2 tunggu dua jam.
Bahan2
250 gm mentega
1 cwn gula
10 biji telur
1 tin kecil susu pekat
1 tin kecil kaya
1 sb browning sugar
1 sb serbuk koko
1 sb capucino paste
1 cwn susu cair/segar
200 gm horlick/1 paket kecil
2 cwn tepung gandum
-------
Saya buat kerja shortcut. Masukkan semua bahan dan pukul dengan mixer menggunakan highspeed hingga sebati dan kembang. Pastu tuang dalam loyang yg dialas dengan kertas baking dan tutup dengan aluminium foil. Kukus 2 jam dan sejukkan sebelum dipotong.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...