ZULFAZA LOVES COOKING @ ZLC ;-) Blog ini direka khas untuk berkongsi minat dan resepi samada daripada koleksi dan kreativiti sendiri ataupun yang diperolehi daripada sumber-sumber lain yang telah dicuba sendiri oleh pemilik blog ini.... Makanan yang disediakan daripada air tangan sendiri adalah yang terbaik untuk keluarga kita.....jom memasak...
Monday, December 26, 2011
Roti Wholemeal
500 gm tepung wholemeal
100 gm tepung gandum
Sebiji kentang US (direbus dan dilecek)
50 gm mentega
2 sb gula
1 1/2 sk garam
2 sb susu tepung penuh krim
1 paket yis kering
1 sb perahan limau/lemon
350 ml air
----------------
Satukan dan uli hingga sebati lebih kurang 1 jam.
Perap hingga kembang dua kali ganda.
Tumbuk untuk keluarkan angin dan masukkan dalam bekas pembakar.
Biarkan naik dua kali ganda dan bakar hingga masak.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment