ZULFAZA LOVES COOKING @ ZLC ;-) Blog ini direka khas untuk berkongsi minat dan resepi samada daripada koleksi dan kreativiti sendiri ataupun yang diperolehi daripada sumber-sumber lain yang telah dicuba sendiri oleh pemilik blog ini.... Makanan yang disediakan daripada air tangan sendiri adalah yang terbaik untuk keluarga kita.....jom memasak...
Pages
▼
Monday, December 26, 2011
Roti Wholemeal
500 gm tepung wholemeal
100 gm tepung gandum
Sebiji kentang US (direbus dan dilecek)
50 gm mentega
2 sb gula
1 1/2 sk garam
2 sb susu tepung penuh krim
1 paket yis kering
1 sb perahan limau/lemon
350 ml air
----------------
Satukan dan uli hingga sebati lebih kurang 1 jam.
Perap hingga kembang dua kali ganda.
Tumbuk untuk keluarkan angin dan masukkan dalam bekas pembakar.
Biarkan naik dua kali ganda dan bakar hingga masak.
No comments:
Post a Comment