Monday, April 23, 2018

Bahulu Traditional


Terrrrr rajin petang ni main masak2 ngan anak2....testing mixer yg ummi belikan utk diorg main masak2 supaya tak kacau gajet ummi. Buat bahulu traditional untuk.minum petang.....cicah kopi O kampung sedap nikmat sungguh. Panas dari oven.... TQ kak Linawati Latip share resepinya. Resepi asal letak sunquick atau esen ros tapi saya letak esen vanila sebab takde stok kedua2nya tu.

Ps: anak saya pesan nanti tulis ini anak saya yang buat bukannya saya...huhuhu....ummi tolong bagi arahan dan bakar jer...



Bahulu Traditional

Bhn2nya

4 biji telur A ( pukul manja)
Mskkan 👇🏻👇🏻👇🏻
1 1/4 cwn gula ( pukul kembang )
1 sdt esen ros @ sunquick oren
( beat kembang setaman @ sehingga putih )

1 3/4 cwn tepung gandum

Diayak. Masukkan sedikit2  dalam adunan telur kacau hingga sebati menggunakan spatula.

Bakar suhu 200'C selama 10-12 minit.
Api atas bawah.
Seperti biasa lanserkan acuan dgn minyak panaskan acuan terlebih dahulu lebih kurang 10 minit didalam oven.

Slmt mencuba ..

* * HALAL SHARING ** — at Lina' Dry Kitchen


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...