CONGO BAR COKLAT @ ZLC
Bahan2
280 g Tepung Gandum
2 1/2 sudu kecil baking powder
30 g serbuk koko
250 g butter - cair / 1 cawan minyak /guna marjerin
300 g gula caster
3 biji telur B - tun guna telur A
1 sudu kecik Esen Vanilla
1 cawan coklat chip -
Kekacang pilihan utk tabur di atas
Cara2:
Pukul telur dan gula caster. Pukul sekadar sebati je, tak perlu hingga kembang.
Masukkan esen vanilla.
Masukkan tepung gandum yang dah dicampurkan serbuk koko dan baking powder dengan cara kaup balikkan adunan dengan spatula.
Masukkan minyak dan gaul hingga sebati. Masukkan Coklat Chip.
Tuangkan dalam loyang yang sesuai. Ratakan kesemua bahagian. Taburkan coklat cip/ kekacang pilihan.
Bakar pada suhu 180 darjah celcius selama 30 minit atau mengikut kesesuaian oven masing2.
No comments:
Post a Comment