Monday, January 11, 2016

Bingka pandan susu

Bingka susu ni sebenarnya kesinambungan bingka pandan aritu....nak buat dua adunan tapi santan tak cukup jadi saya gantikan dengan susu tepung. Kalau takde susu tepung boleh ajer guna susu cair atau susu segar.

Bingka susu pandan @ ZLC

2 cwn tepung gandum
2 cwn santan (saya gantikan air campur susu tepung 6 sudu - boleh juga gantikan dengan susu cair atau segar)
1 cwn pati pandan
2 biji telur
1 cwn gula(saya kurangkan sedikit)
1sk garam
2 sb butter cair/minyak msk

Bijan secukupnya

cara2:

Gaul rata semua bahan guna whisker. Sapukan loyang dengan minyak dan panaskan sebentar di dalam oven. Keluarkan loyang dan tuang adunan,  taburkan bijan secukupnya dan bakar suhu 200 celcius selama 50-60 minit ikut oven masing- masing.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...