ZULFAZA LOVES COOKING @ ZLC ;-) Blog ini direka khas untuk berkongsi minat dan resepi samada daripada koleksi dan kreativiti sendiri ataupun yang diperolehi daripada sumber-sumber lain yang telah dicuba sendiri oleh pemilik blog ini.... Makanan yang disediakan daripada air tangan sendiri adalah yang terbaik untuk keluarga kita.....jom memasak...
Monday, November 7, 2011
Samperit/dahlia
Resepi ni pemberian dari member seofis.....dah lebih sepuluh tahun guna resepi traditional ni...
tak pernah menghampakan.....cuba jangan tak cuba....tq min.....
Biskut samperit/dahlia traditional
@ zulfadreamland.blogspot.my
1 mangkuk tepung gandum
2 mangkuk tepung jagung
1 mangkuk gula ising
1 sb tepung kastard
1 mangkuk mentega
2 biji kuning telur
-------------------
Gaul semua tepung dan gula macam nak buat bread crumb.....sehingga semuanya betul-betul sebati.
Masukkan mentega dan gaul sebati.
Masukkan kuning telur dan uli hingga menjadi doh yang lembut dan mudah ditekan.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment