ZULFAZA LOVES COOKING @ ZLC ;-) Blog ini direka khas untuk berkongsi minat dan resepi samada daripada koleksi dan kreativiti sendiri ataupun yang diperolehi daripada sumber-sumber lain yang telah dicuba sendiri oleh pemilik blog ini.... Makanan yang disediakan daripada air tangan sendiri adalah yang terbaik untuk keluarga kita.....jom memasak...
Friday, October 21, 2011
APAM KAMPUNG
Apam Kampung (resepi Abg Mat Gebu) ---- sonang dan sodap.
200g tepung gandum
50 g tepung beras
75 g gula perang
6 g yis + 1/4 cwn air
1 cwn air
Kelapa parut + garam
Gaul semua bahan kecuali kelapa. Griskan loyang dengan minyak. Masukkan bahan yang digaul rata dan perap selama sejam. Panaskan kukus dan kukus selama 45 minit. Tutup penutup kukus dengan kain supaya air tak jatuh ke Apam.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment