ZULFAZA LOVES COOKING @ ZLC ;-) Blog ini direka khas untuk berkongsi minat dan resepi samada daripada koleksi dan kreativiti sendiri ataupun yang diperolehi daripada sumber-sumber lain yang telah dicuba sendiri oleh pemilik blog ini.... Makanan yang disediakan daripada air tangan sendiri adalah yang terbaik untuk keluarga kita.....jom memasak...
Sunday, January 1, 2012
Kek Gula Hangus
1 cawan gula pasir
1 cawan air panas
2 sb butter
2 sk baking soda
1 cawan tepung gandum
_____
Gula pasir di masak hingga keperangan.
Masukkan air dan kacau hingga gula hancur.
Tambah butter. Sejukkan
Pukul telur hingga kembang.
Masukkan susu dan pukul lagi hingga sebati
Ayak tepung bersama baking soda.
Masukkan tepung ke dalam adunan telur dan kacau sebati.
Kemudian masukkan air gula dan sebatikan. Perap selama 3-4 jam.
Bakar 1 jam pada suhu 180-160 c atau kukus selama 1 jam.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment