ZULFAZA LOVES COOKING @ ZLC ;-) Blog ini direka khas untuk berkongsi minat dan resepi samada daripada koleksi dan kreativiti sendiri ataupun yang diperolehi daripada sumber-sumber lain yang telah dicuba sendiri oleh pemilik blog ini.... Makanan yang disediakan daripada air tangan sendiri adalah yang terbaik untuk keluarga kita.....jom memasak...
Friday, October 27, 2017
Lempeng Pisang
Sarapan pagi yang mudah2 ajer. Lempeng pisang yang kalau dibakar atas daun pisang akan jadi tambah lazat dengan aromanya yang harum semerbak.....tapi takde daun pun no hal,,,,sedap tak terkata juga...hakhakhak....
Lempeng Kelapa
Bahan2nya
3 cawan tepung
2 cawan pisang lenyek
2 cawan - 2 1/4 cawan air
1 1/2 cawan kelapa parut muda
garam secukup rasa
Satukan semua bahan dan kacau rata. Panaskan pan/kuali, letak sedikit minyak. Tuangkan sesenduk adunan dan ratakan. Biarkan garing sedikit dan terbalikkan. Dah masak angkat dan hidangkan bersama minuman panas.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment