ZULFAZA LOVES COOKING @ ZLC ;-) Blog ini direka khas untuk berkongsi minat dan resepi samada daripada koleksi dan kreativiti sendiri ataupun yang diperolehi daripada sumber-sumber lain yang telah dicuba sendiri oleh pemilik blog ini.... Makanan yang disediakan daripada air tangan sendiri adalah yang terbaik untuk keluarga kita.....jom memasak...
Tuesday, September 18, 2018
Semperit susu
Semperit susu....saya jarang nak buat semperit ni.... Buat ni pun sebab ada orang tempah sebab nak rasa. Saya sendiri kurang suka semperit ni....lebih suka semperit traditional.
Semperit/dahlia susu
Bahan2
250gm mentega
250gm susu pekat
Tepung jagung secukupnya (lebih kurang 560gm)
Pewarna pilihan jika suka
Acuan samperit atau dahlia
Ceri/cip coklat untuk hiasan
Satukan susu n mentega, pukul sebati guna whisker jer
Masukkan tepung jagung skit2 sampai jadi doh lembut yg senang nak tekan...
Tekan doh diatas loyang menggunakan acuan. Hias dengan hirisan ceri. Bakar selama 20 minit suhu 160 celcius.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment