ZULFAZA LOVES COOKING @ ZLC ;-) Blog ini direka khas untuk berkongsi minat dan resepi samada daripada koleksi dan kreativiti sendiri ataupun yang diperolehi daripada sumber-sumber lain yang telah dicuba sendiri oleh pemilik blog ini.... Makanan yang disediakan daripada air tangan sendiri adalah yang terbaik untuk keluarga kita.....jom memasak...
Monday, December 4, 2017
Congo Bar
Simple snak untuk minum petang. Sedap memikat. Tq Chef Obie and the gang. Perkongsian ilmu yang sangat memuaskan.
Congo bar
150 gm mentega
250 gm gula perang
3 biji telur gred A @ B
250 gm tepung gandum *
1 1/2 sk baking powder *
150 dark choco coin
50 gm coklat chip
80 gm walnut cincang - bakar 120°C selama 15 minit
Pukul butter & gula perang sekejap sahaja asal sebati.
Masukkan telur dan sebatikan
Masukkan tepung gandum dan baking powder yang telah diayak.
Masukkan walnut, choc chip dan coin. Gaul rata.
Masukkan dalam loyang 10 X 10
Bakar dengan 180°C selama 30-35 minit.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment