ZULFAZA LOVES COOKING @ ZLC ;-) Blog ini direka khas untuk berkongsi minat dan resepi samada daripada koleksi dan kreativiti sendiri ataupun yang diperolehi daripada sumber-sumber lain yang telah dicuba sendiri oleh pemilik blog ini.... Makanan yang disediakan daripada air tangan sendiri adalah yang terbaik untuk keluarga kita.....jom memasak...
Monday, May 29, 2017
Menu iftar 3 Ramadhan : Sambal kentang dan bebola ayam
Menu tambahan. Bersama kari ikan. Ringkas sahaja hidangan hari berkerja....mana yang sempat, asalkan masakan sendiri.
Sambal kentang dan bebola ayam
http://www.zulfadreamland.blogspot.my
4 biji kentang - kupas dan potong wedges - goreng
30 bji bebola ayam - goreng
Kisar
20 biji cili keing (rebus lembut)
2 biji bawang besar
6 ulas bawang putih
2 inci halia
Garam dan gula secukup rasa
5 sb air asam jawa
Panaskan sedikit minyak. Tumis bahan kisar hingga pecah minyak. Masukkan air asam, garam dan gula secukup rasa. Masakkan hingga sambal pekat. Masukkan kentang dan bebola ayam. Gaul rata.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment