Ni resepinya, nanti korang cuba la...senang jer.
utk crepe
500ml susu segar/santan (saya tambah 100ml air sbb crepenya mcm tebal la pulak)
3 biji
pewarna kegemaran
sedikit garam
250 gm tepung gandum
---
blend semua bahan hingga sebati.
pastu msk le mcm nak buat ketayap aka kuih gulung.
saya guna non stick pan, jadi senang la tak melekat
utk filling
whipping cream secukupnya
isi durian
yang pink ni guna santan n warnaijau tu pakai susu segar....dari segi rasa, dua2 sedap...
saya tambah sedikit esen vanila dlm bancuhan pink utk mengurangkan hanyir telur.
yg hijau saya guna pandan paste
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
ambil sekeping crepe, bahagian licin di bwh.
letak whipping cream, pastu letak isi durian, pastu letak whipping cream dan lipat crepe.....nanti uploat cara melipat ye...sebelum mkn simpan dlm peti sejik 1 jam or lebih..sedap dimkn ketika sejuk tau....
No comments:
Post a Comment