ZULFAZA LOVES COOKING @ ZLC ;-) Blog ini direka khas untuk berkongsi minat dan resepi samada daripada koleksi dan kreativiti sendiri ataupun yang diperolehi daripada sumber-sumber lain yang telah dicuba sendiri oleh pemilik blog ini.... Makanan yang disediakan daripada air tangan sendiri adalah yang terbaik untuk keluarga kita.....jom memasak...
Sunday, April 1, 2012
Apam labu
200 gm gula
300 gm labu yang telah direbus empuk
300 gm tepung gandum
100 gm tepung beras
400 ml susu cair/santan
3 biji telur
1 pkt yis / 11 gm
2 sk baking powder
secubit garam
--------------
Kisar semua bahan hingga sebati kecuali yis. Tuangkan dalam mangkuk dan gaul rata dengan yis.
Perap selama satu jam.
Kukus dalam loyang atau acuan ikut suka selama 15 - 30 min bergantung saiz acuan.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment