Dua tiga kali member group whapp share gambar baulu ni...teringin la pulok teman memakannya....sib baik umah dia jauh...kalau tidak mahu kena goncang pagar....hehehe...
Tadi dapat daun pandan, terus je minta resepi dari member nih...pastu lepas maghrib start membancuh....bila dah bakar, bau dia punya la harum...rasa tak sabar nak makan dah nih...huhuhu
Kena tunggu sejuk....esok pagi lah potong yer...untuk sarapan nanti...
***update: dah selamat sampai ke usus....heeee.....sedapppppp.
Baulu kemboja
Bahan2nya
1 cawan tepung gandum
1 cawan santan pekat
1 cawan susu cair
1 cawan air pandan
3 biji telur
3/4 cawan gula
Pewarna hijau jika suka
Kisar hingga sebati. Tuang dalam acuan baulu kemboja yang telah disapu sedikit minyak dan tabur bijan di atasnya. Bakar pada suhu 180 °C selama 40 minit.
No comments:
Post a Comment