Resepi ni saya olah dari resepi biskut kelapa Noraini Satar yg dishare group KUIH MUIH DAN MAKANAN TRADISIONAL MELAYU. 
BISKUT KELAPA BADAM
Bahan A
1  cawan mentega (saya guna 250 gm)
1 cwn gula halus,
2 biji telur.kuning
 sedikit paste pandan dan  pewarna hijau
Satukan bahan di atas dan putar hingga kembang..
Masukkan
¥¥¥¥¥¥¥
Bahan B
 1 cawan kelapa kering
1/2 cawan serbuk badam
 1cwn tpg beras
1cwn tpg jagung 
gaul sebati.
¥¥¥¥¥¥¥
Bahan C
Tepung gandum secukupnya
Akhir sekali, masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit sambil uli sampai jadi doh lembut dan mudah diterap dengan acuan.
Canai doh 1/2 inci tebal dan terap dengan acuan pilihan dan letak hiasan ikut citarasa.
Bakar pada suhu 160°C selama 15 - 20 minit.
 
 
 
 
No comments:
Post a Comment