Sunday, September 1, 2019

Grilled Lamb Rib Chops with a Rosemary anf Sage Crust


Lunch yg dah petang....hari ni mkn ubat lalok sampai ke petang......anak2 dah komplen kelaparan. Nak pegi beli pun tak daya....minum ubat semput badan jadi menggeletar. Tu yang masak pun dah lewat petang.....slow and steay jer. Tapi takpe siap la juga....simple2 jer.



Grilled Lamb Rib Chops with 
a Rosemary & Sage Crust

Bahan2nya

1/2 cawan fresh flat-leaf parsley- cincang
3 sb fresh rosemary - cincang
1 1/2  sb fresh sage - cincang
Garam secukup rasa
1/2 sk serbuk lada hitam
1/2 kg Lamb - saya guna bahagian daging sahaja kali ni  (nak guna bahagian lain pun boleh)
1 sb chilli flake

6 ulas bawang putih belah 2
1 biji bawang besar - potong wedges

Cara2nya

Gaul rata semua bahan2 di atas. Perapkan selama 2 - 3 jam atau boleh jer nak grill terus. Grill hingga masak. (Saya grill dalam oven).

Masukkan dalam tray. Tabur bawang putih dan besar. Bakar dlm oven pada sihu 250 celcius hingga masak (ikut citarasa nak medium rare ke...well done ke)

Kalau nak masak guna griller pun boleh...

Saya hidang dengan keledek bakar - keledek potong ikut suka, gaul dengan garam minyak zaitun, serbuk lada hitam dan chilli flake. Kemudian bakar sampai empuk.

#lambgrilled
#lunch
#allaboutfood
#healthierchoices
#instafood
#foodie
#food


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...