Resepinya pernah dipost di entri ini....http://zulfadreamland.blogspot.com/2012/07/puding-trifle.html?m=1.
Bahan2
Kek gulung (selalunya saya guna perisa kopi atau coklat)Potong lebih kurang seinci tebal dan susun dalam bekas.Basahkan sedikit dengan jus/air dari buah-buahan campuran.
Untuk Kastard
3 sb tepung kastard
1 liter susu segar + air (kalau suka lemak guna susu sepenuhnya)
3 sb gula (boleh lebihkan kalau suka manis)
secubit garam
-------
Masak hingga likat/berkilat. Pastikan sentiasa dikacau supaya tidak hangus.Tuangkan ke dalam bekas yang mengandungi kek tadi.
1 tin buah-buahan campuran/laici/longan
-----
Toskan airnya dan tabur buah di atas kastard.
Untuk jelly
2 kotak kristal jelly ( saya guna jenama jela perisa strawberry)
800 ml air
------
Masak ikut arahan dikotak. Tuang di atas buah2 campuran. Sejukkan sebelum dimakan untuk lebih nikmat....heheheh
No comments:
Post a Comment