BAHAN-BAHANNYA :-)
260 gram mentega, mat guna jenama Anchor
120 gram gula aising (Gula saya guna 110 gm aje)
250 gram tepung halus (atau tepung gandum)
130 gram tepung jagung
60 gram badam serbuk
40 gram nestum biasa, dikisar
1 camca teh esen vanilla
Kuning telur, untuk disapu
Gula hiasan secukupnya
CARA MEMBUATNYA :-)
1. Putar mentega, gula aising dan esen vanilla hingga sebati.
2. Masukkan tepung, tepung jagung, serbuk badam dan uga nestum.
3. Uli hingga jadi doh. Canai 1/2 cm ketebalannya dan terap guna acuan kegemaran.
4. Alih dalam dulang pembakar. Buat hingga siap.
5. Sapu kuning telur dan tabur gula hiasan, bakar dalam oven yang telah dipanaskan pada suhu 175C,
selama 20 minit atau hingga kuning keemasan.
6. Biar suam sekejap atas dulang pembakar, alih atas jaringan dan bila betul2 sejuk, simpan dalam
bekas kedap udara..
No comments:
Post a Comment