Pages

Monday, December 4, 2017

Kerepek Pisang Nangka Abang Sado JJ


Adeh....silap letak label la pulak....gara2 copy paste jer watermark tu.....dah siap malas pulak nak perbetulkan....pandai2 la bezakan kuih kasturi dengan kerepek pisang yer.....jangan pulak diviralkan jadi bahan kecaman buat diri kakak yang marhean ni....kesian akak.


Kerepek Pisang Abang Sado JJ

Mudah jer buatnya....(Mudah lagi memakannya...hehehehe)

1- Mula-mula pisang dibuang kulitnya...
2- Kemudian sagat terus dalam minyak panas.
3- Goreng hingga separuh masak....kemudian masukkan air garam secukup rasa....
4- Gaul rata dan terus goreng hingga garing.
5- Angkat....toskan minyak dan sejukkan.
6- Dah sejuk bolehlah simpan dalam bekas kedap....kalau tak abis dimakan....hehhehe....

senang jerkan....dan yang paling senang jadi tukang peghabih......tau2 dah siap masak jer.

Ada rupa kuih kasturi tak....hahahahaha.....malas nak edit.....abaikanla kesalahan hamba.

No comments:

Post a Comment