Merasa juga makan kambing kampung segar Bahrain......sedap...cepat empuk....saya jangkakan mutton lambat empuk, agak liat aeperti yg biasa dijual di Malaysia dan bila dibakar ada bau sedikit hamis sekirnya tak dimasak dengan betul.....tapi sangkaan saya meleset la pulak...dagingnya lembut...tak banyak lemak.....
Bestnya kat sini.....ayam segar tanpa suntikan....kambing segar pun harganya murah.....jom pindah sini la...
Kambing panggang ZLC suka hatiku
4 kg kambing
1 labu bawang putih tumbuk lumat
4 inci halia tumbuk lumat
2 sb serbuk lada hitam
2 sb Sweet paprica
2 sb rosemary
10 sb madu
4 sb yogurt
10 sb smoke bbq sauce
Garam secukup rasa
Gaul rata dan perap semalam. Bakar suhu 200 °C (api grill) selama sejam atau hingga daging empuk (tutup dulang dengan foil dahulu supaya daging cepat empuk dan tidak kering.
No comments:
Post a Comment