Pages

Friday, November 14, 2014

Homemade potato wedges


Dah lama tak buat wedges nih. Berapa kali pegi supermarket cari US potato tapi tak pernah dapat yg ikut spesifikasi....huhuhu....selalu yg ada tu dah teruk sangat...kecut dan hitam di dalamnya. Tadi balik kerja singgah Giant....dok cari barang dapur.....ternampak US potato yang besar sangat dan masih segar bugar....rasa nak borong semua jer....hehehe....tapi nasib baik iman kuat lagi...kaut dalam 3kg jer...sekilo rm3 lebih......

Balik rumah terus mintak tolong kakak kupaskan 4 biji....untuk buat cucur. Bila diparut 3 biji dah terasa macam banyak sangat....jadi yang sebiji tu buat la wedges nih....

Nak bagi rasanya ada kelainan sikit saya gaul wedges ni dengan hirisan daun kunyit, garam, serbuk lada putih, sedikit tepung jagung,  tepung gandum dan telur.

Dah siap gaul tu, goreng la dengan api yang kecil bagi memastikan kentang tu cukup empuk dan garing diluarnya...

Bila dah garing, angkat, toskan dan hidangkan bersama sos atau mayonis...

No comments:

Post a Comment