Pages

Friday, October 21, 2011

PUDING KARAMEL


Resepi mudah dan insyaallah menjadi....dapat daripada kawan lama kat opis.










10 biji telur
1 tin susu cair (tin 505 gm tu)
1 tin air (guna tin susu yg sama)
Sedikit garam
1/2 cawan gula dimasak hingga perang gelap dan ditambah sedikit air
Buah-buahan segar untuk hiasan

-----
Pukul telur dengan susu, air dan garam. Tak perlu lama sangat, sebatikan aje...
Dalam loyang, masukkan gula yang telah diperangkan.
Tuangkan telur tadi ke dalam loyang. Kena perlahan2 supaya telur tak bercampur dengan gula.
Kukus selama lebih kurang 1/2 jam.
Bila dah sejuk, terbalikkan dalam bekas hidangan.
Hias dengan buah segar atau peach/buah campuran dalam tin tu.
Kalau simpan dalam peti sejuk lagi best...

No comments:

Post a Comment